mszp.hu | Belföld
2023. február 14. 13:20

A kormány ígérete ellenére végleg lakat marad az „átmenetileg” bezárt posták ajtaján

A kormány ígérete ellenére végleg lakat marad az „átmenetileg” bezárt posták ajtaján
Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter azt ígérte korábban, hogy az átmenetileg bezárt posták tavasztól újra üzemelni fognak. Most kiderült, hogy ez nem igaz. Megint a kistelepüléseken élők, a nyugdíjasok, a mozgásukban korlátozott emberek életét nehezítik Orbánék. Az MSZP elfogadhatatlannak tartja a döntést!
A Magyar Posta közleménye szerint a „racionalizálás, a modernizálás, a magas színvonalú szolgáltatás, valamint a gazdaságos működtetés” miatt nem nyitják újra a bezárt postákat. Partnercégekkel, önkormányzatokkal kötnének szerződést azok üzemeltetésére. A pofátlanság csúcsa, hogy az önkormányzatoktól várják el a helyzet megoldását, azoktól az önkormányzatoktól, akiket kivéreztetett a kormány.
 
Szabó Sándor, az MSZP Csongrád-Csanád vármegye 1-es egyéni választókörzetének országgyűlési képviselője korábban írásbeli kérdéssel fordult Nagy Mártonhoz a postabezárások kapcsán. Szegeden ugyanis 19-ből 12 postát zártak be. Akkor Nagy Márton helyett Fónagy János miniszterhelyettes azt a választ adta, hogy felülvizsgálják, hogyan nyithatnak újra a posták. Nos, a felülvizsgálat ezek szerint lezárult. Pénz egyébként lenne a posták újranyitására, hiszen 2021-ben a Magyar Posta árbevétele és profitja is nőtt, így nem igaz a kormány állítása, hogy veszteséges vállalat lenne.
 
Az Orbán-kormány a válságot kihasználva egyre több állami szolgáltatásból vonul ki, ezt teszi most a postával is. A posta működtetése állami feladat, állami cégről van szó, és nem képes a magyar állam rendbe tenni a hálózatot, hogy működőképes legyen. Az MSZP szerint a kormánynak tulajdonosi szabályozóként meg kell oldania, hogy a posta nyitva legyen, belátható, ésszerű távolságon belül! Ahol pedig mobil posta szolgáltatás  van, ott növeljék annak nyitva tartását!