mszp.hu | Belföld
2020. szeptember 24. 10:41

A kormány megfigyelteti a külföldre utazó magyar újságírókat

A kormány megfigyelteti a külföldre utazó magyar újságírókat
A Népszabadság és az Index kivégzése majd a Klubrádió ellen indított újabb támadás után már egyértelművé vált, hogy a Fidesz fel akarja számolni az összes kritikus szellemi központot. Most már azonban az is kiderült, hogy a kormány a független újságírókat szemmel is tartja, ugyanis a Telex információja szerint a Külügyminisztériumban listázzák az újságírók külföldi szakmai útjait.

Mi alapján gyűjt adatokat a kormány az újságírók külföldi útjairól? Mi a célja az újabb gyanús adatgyűjtésnek?

Amennyiben a kormány nem ad a sorosozáson kívül más érdemi választ, akkor azzal csak azt a feltételezést erősíti meg, hogy a diktatúrákra jellemző módon megfigyelteti a még megmaradt független média munkatársait.

A Fidesz ezekkel a lépésekkel újra és újra azt bizonyítja, hogy ma Magyarországon nincs demokrácia. Ugyanis nem beszélhetünk demokráciáról egy olyan országban, ahol a szabad sajtó folyamatos támadás alatt van, ahol a vélemény és a szólás szabadságával élőket retorzió éri. Az, ami ma van, csak formájában köztársaság, valójában önkényuralom, amit fel kell számolni.

Ezért van szükség kormány- és korszakváltásra! Az MSZP célja a demokrácia és a szabadságjogok, valamint a jogbiztonság, és a jogállam helyreállítása, és azt akarja, hogy a kormányváltók szövetsége közös programjának első pillére is ez legyen, közös jövőnkért, Magyarországért!

MSZP