A kormány minden döntése címkézett

A kormány minden döntése címkézett
A meggyszezon után, jön a gabona… - ezekkel a szavakkal nyitotta múlt heti sajtótájékoztatóját Halmi József, megyei alelnök. Nevetséges 3000 forint körüli felvásárlási árral. Felháborító, hogy ősz óta foglalkoznak vele a gazdálkodók, és a befektetett energiát, pénzt sem lehet kitermelni a terményből.

A meggynél sem tettek semmit, akik tehettek volna, és most sem fognak tenni semmi, hiszen ma már Budai és Jakab elvtárs is magas fizetést kap országgyűlési képviselőként. Így már nem érdekli őket a termelők sorsa.

Ma diktatúra van Magyarországon, ezért az állításomért 6. éve kiállok, - fogalmazott a politikus, hiszen az Orbán kormány csak önmagával és a klientúrájával, zsoldosaival foglalkozik, és nem foglalkozik egyéb társadalmi csoportokkal. Látjuk, mit művelnek az oktatásban, az egészségügyben, mit tettek a rokkant nyugdíjasokkal, és hogy lopták meg a magánnyugdíj pénztári megtakarításainkat. Csak diktatúrákban lopják el a magánemberek pénzét! –mondta Halmi József.

Felháborító, hogy az ellopott pénzért kapott ígéretből, nyugdíj sem lesz, nemhogy egyéni számla.
Címkézett önkormányzatokról is beszélt a politikus. A diákmunka kapcsán elmondta, listákat kapnak a foglalkoztatási osztályok. 600 fős település 8 diákmunkásra pályázhat, 1700 fős település egy főre. A kettő között az a különbség, hogy a 600 fősnek fideszes polgármestere van, a másiknak meg szocialista a polgármestere.

Ez tapasztalható az önkormányzatok rendkívüli támogatásai során is. Van aki már megkapta a pénzt, van aki még azt sem tudja, hogy kap – e a települése támogatást. Aki nem fajtiszta fideszes, az másodrendű állampolgár – fogalmazott Halmi József múlt heti tájékoztatóján.

Nem érdeke a kormánynak az sem, hogy Magyarországon tartsa az egészségügyi szakdolgozókat, és az orvosokat. A szociális szférában béremelésre nincs pénz, de képzésüket, Fidesz közeli cégek által tudják finanszírozni. Minden döntése a kormánynak címkézett. A szociális bentlakásos intézményeket az egyházak kezére játsszák át, - itt a megyében is, például Tiborszálláson - mert abban az ellátási formában, ahol még van egy kis nyereség, azt a kegyelteknek biztosítja a kormány.

Az EU is akkor kell, ha támogatást ad, hogy legyen mit a haverok zsebére játszani. Ebben a kormányzati cselekvésben is jól látszik a címkézés.
Ha változtatni szeretnének, és nem értenek egyet az elhangzottakkal, lehet rajta változtatni 2018 – ban! – hívta fel a közvélemény figyelmét a szocialista politikus.

 

A borítókép a retroradio.hu oldalon jelent meg.

Kapcsolódó párttagok