MTI/mszp.hu
2011. április 21. 14:14

A kormány mindent elkövet a köztársaság felszámolásáért

Az MSZP szerint a kormány és a parlament kormánypárti erői mindent elkövetnek azért, hogy felszámolják a köztársaságot. Erről Horváth Csaba, a szocialisták budapesti elnöke beszélt csütörtökön a Magyar Köztársaság kövénél, amelyet a szocialisták állítottak a budapesti Újpesti rakparton az új alaptörvény elfogadását követően, de szerdára ismeretlenek megrongálták rajta a belevésett köztársaság szót. Az ellenzéki politikus, akinek sajtótájékoztatója alatt egy rendőrségi helyszínelő vizsgálta a megrongált követ, hozzátette: a főváros vezetésének döntése nyomán jövő héten átnevezik a Köztársaság teret is.


"Magyarország köztársaság, és noha egyeseknek már királyság, ezzel együtt nem fogjuk hagyni, hogy a Magyar Köztársaság végérvényesen lerombolásra kerüljön" – jelentette ki.
 
A sajtótájékoztatón részt vett Józsa István, az MSZP országgyűlési képviselője és Örsi Gergely, a II. kerületi önkormányzat MSZP-frakciójának vezetője is. Mindketten a Moszkva tér átnevezése ellen emelték fel a szavukat.