MTI/mszp.hu
2011. február 12. 11:23

A kormány ne vonjon el forrást a Munkaerőpiaci Alapból!

Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy vonja vissza azt a rendeletét, amelyben egyebek mellett a Munkaerőpiaci Alaptól von el forrásokat.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője az MTI-nek szombaton, a kormány stabilitási tartalék létrehozásáról szóló rendeletére reagálva úgy fogalmazott: a Fidesz-kormány ismét felvette a "nemzeti átverés kormánya" nevet, sunyi módon hozott rendeleteket. A pénteken megjelent rendelet szerint a nemzetgazdasági miniszternek olyan intézkedéseket kell hoznia, amelyek eredményeképpen a Munkaerőpiaci Alap egyenlege az idei költségvetésben jóváhagyott összeghez képest 16 milliárd forinttal javul.
    
Ezzel kapcsolatban Török Zsolt rámutatott: a kabinet által tervezett intézkedés azt jelenti, hogy az idénre tervezetthez képest 5 százalékkal csökken a munkanélküliekre, álláskeresőkre fordítható összeg. Szerinte a Munkaerőpiaci Alaptól való forráselvonás felháborító, a kormány szörnyű lépésre szánta el magát. Hozzátette: a kabinet eddig bevezetett egy igazságtalan adórendszert, "szétverte" a közmunkaprogramot, korlátozta a sztrájkjogot, a beígért munkahelyteremtés helyett pedig a fideszes önkormányzatok létszámleépítéseket hajtanak végre.

A szóvivő úgy vélekedett: a Fidesz-kormány minden egyes intézkedése a dolgozók ellen hat.