mszp.hu | Belföld
2023. augusztus 21. 13:17

A kormány nem az inflációnak, hanem a magyar gazdaságnak adott gyomrost

A kormány nem az inflációnak, hanem a magyar gazdaságnak adott gyomrost
Az augusztus 20-i tűzijátékra milliárdokat elkölteni a jelenlegi magyar gazdasági helyzetben nem megengedhető, a kormány egyetlen célja az emberek figyelmének elterelése az egyre súlyosabb mindennapi problémákról. Korózs Lajos, az MSZP alelnöke a pénteki Esti gyors című műsorban a Klubrádióban elmondta, az emberekre kellene milliárdokat költeni, nem szemfényvesztésre.

Korózs Lajos szerint az augusztus 20-i tűzijátékra szánt „irdatlan” összeget számtalan más területen fel lehetne használni. Elmondta, nem örül a „parasztvakításos népünnepélyeknek”, Magyarországnak jelen esetben nincs mit ilyen hatalmas költséggel ünnepelnie. Az MSZP alelnöke tisztázta, augusztus 20-át, mint az államalapítás ünnepét meg kell ünnepelni, azonban nem olyan „rongyrázós” módon, ahogy ezt a kormány tette idén. A közismert latin közmondással élve „kenyeret és cirkuszt” kell adni a népnek, a szocialista politikus azonban kiemelte, a kenyér az elsősleges a római mondás szerint is, nem a cirkusz.

Korózs Lajos véleménye szerint vitathatatlan, hogy számos ország szokott tűzijátékkal ünnepelni, sokszor sporteseményeket vagy jelentős alkalmakat, azonban ő már hetekkel ezelőtt azt kezdeményezte, hogy a tűzijáték helyett tűzifát biztosítson a kormány a magyar embereknek, hiszen arra sokaknak sokkal nagyobb szüksége van. Kiemelte, a fideszes tűzifaprogram „ezer sebből vérzik”, a szociális tűzifaprogram és a garantált áras tűzifa sem teszi megfelelően a dolgát, nem jelentenek valódi segítséget a rászorulóknak. 

A jelenlegi gazdasági helyzetben csupán szemfényvesztés a több milliárdba kerülő tűzijáték, a kormány célja ezzel csak az, hogy eltereljék az emberek figyelmét egy kis időre a mindennapok nehézségeiről. Szentkirályi Alexandra szavaival szemben a kormány nem az inflációnak, hanem a gazdaságnak és a nyugdíjasoknak adott gyomrost.

Kapcsolódó párttagok