MTI/mszp.hu | Belföld | szakszervezetek
2015. március 06. 11:25

A kormány nem fordít kellő figyelmet a munkavállalók biztonságára

A Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke szerint a kormány nem fordít kellő figyelmet a munkavállalók biztonságára; a munkahelyek egyre veszélyesebbé válnak, miközben munkahelyteremtésről és munkáról beszél a kormányzat.

Egy csütörtöki budapesti sajtóbeszélgetésen Székely Tamás elmondta: tavaly megdöbbentő mértékben nőtt a munkahelyi balesetek száma, amivel egy tízéves csökkenő trend állt meg. 

Több mint kétezerrel több ilyen balesetet jelentettek be 2014-ben az előző évhez képest, miközben a halálos munkahelyi balesetek száma is 20 százalékkal nőtt ugyanebben az időszakban – ismertette.

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal megszüntetése, a kormányhivatalokhoz főosztályi státusba integrálása azt jelenti, hogy a kormány háttérbe szorítja azokat az ellenőrzéseket, amelyekkel meg lehet védeni a munkahelyek biztonságát – jegyezte meg a szakszervezeti vezető

Székely Tamás a sajtóbeszélgetésen kitért arra, hogy a jövő héten döntenek arról, miként támogatják az április 12-i tapolcai választáson induló Pad Ferencet, aki a VDSZ elnökségi tagja. 

"Személyében sikerült olyan jelöltet állítani, aki érdemben tudja a munkavállalók érdekeit képviselni a parlamentben" - fogalmazott a szakszervezeti vezető.   

A sajtóbeszélgetésen jelen lévő Pad Ferenc elmondta: a DK, az MSZP és az MLP jelöltjeként a szakszervezetek, a munkavállalói érdekek szócsöve akar lenni a parlamentben.