mszp.hu | Belföld | fizetésemelés 2015
2015. december 16. 11:44

A kormány nem szabotálhatja el a fizetésemelést!

Ha a fideszes brókerkormány nem változtat a hozzáállásán, nem lesz jövő évi bérmegállapodás. Ilyen gyalázatra az elmúlt 25 évben nem volt példa! Pedig a szakszervezetek mindent megtettek a megegyezésért, de Orbánék ismét be akarják csapni a már így is kisemmizett, dolgozó embereket.

A bérmegállapodás elmaradása a dolgozó emberek sokadik arcul csapása lesz. A Fidesz elvette a sztrájkjogot, elfogadták a dolgozókat kizsákmányoló munka törvénykönyvét, elvették a korkedvezményes és korengedményes nyugdíj lehetőségét és megakadályozták a férfiak 40+ nyugdíjáról szóló népszavazást.

Az Orbán-kormány eddig is hazudott a szakszervezeteknek, akik a tavalyi bérmegállapodást is csak úgy fogadták el, hogy a kormány írásbeli ígéretet tett: 2015-ben tárgyalóasztalhoz ülnek a méltányos nyugdíjrendszer kialakításáról, a sztrájkjog alkalmazhatóságáról, a munka törvénykönyve módosításáról. Orbánék ebből semmit sem tartottak be!

Eközben a magyar fizetések drámaian alacsonyak, és ez nem a munkaadók miatt van, mivel ők a legmagasabb adót fizetik az Európai Unióban. A fideszes lopásalapú kormányzás mohósága az oka annak, hogy az embereknek ilyen alacsony a fizetésük! A korrupt Fidesz magára költi az adókból befolyt pénzt, pedig lenne bőven forrás fizetésemelésre!

Az MSZP minden eszközzel támogatja a fizetésemelésért küzdő dolgozók jogos követelését!

Lukács Zoltán
MSZP-alelnök, frakcióvezető-helyettes