A kormány nem törődik az emberekkel

Mesterházy Attila szerint a jelenlegi kormány nem törődik az emberekkel. Az MSZP elnöke csütörtökön, a Vas megyei Celldömölkön azt ígérte, kormányra kerülésük esetén senkit nem hagynak az út szélén.

Az ellenzéki politikus szerint miközben Magyarországon négymillió ember él a létminimum alatt, közülük másfél millió tengődik mélyszegénységben és 470 ezer gyerek éhezik, a regnáló kormányzat csak saját hatalmának megszilárdítására törekszik.

Mesterházy Attila a helyi művelődési központ színháztermében - amelyet teljesen megtöltöttek a párt szimpatizánsai és más érdeklődők - egy újabb "átverésnek" nevezte a rezsicsökkentést, szerinte az kevesebb mint az ígért 10 százalék, és leginkább a gazdagoknak kedvez.A mostani intézkedés helyett a szocialisták javaslatát ajánlotta a hallgatóság figyelmébe: egy bizonyos fogyasztási határhoz kellett volna kötni a rezsicsökkentést, a rászorulóknak többet adni és semmit azoknak, akik "úszómedencéjük fűtésére" használják a gázt és a nagyobb fogyasztás után így több kedvezményt kapnak.

A kormányzó pártok elutasították az alapvető élelmiszerek kiszélesítésére és általános forgalmi adójuk csökkentésére irányuló szocialista javaslatot is, noha az - szerinte - a legjobban rászorulók érdekeit szolgálná.

Az MSZP elnöke a beszédében a jelenlegi kormány hibájaként rótta fel, hogy a hatalmon lévők szerinte nem tisztelik eléggé a nyugdíjasokat, nem tesznek meg mindent helyzetük javításáért, a nyugdíjkorrekciós rendszert pedig eltörölték.

Mesterházy Attila megengedhetetlennek nevezte, hogy Magyarországon 470 ezer gyerek éhezik. Felelős baloldali politikusként csak azt vállalhatja, hogy ezt a számot a nullára csökkentik - tette hozzá. A szocialisták kormányra kerülésük esetén senkit nem engednek az út szélén lemaradni, erős demokráciát, felelős gazdaságpolitikát, igazságosabb és szolidárisabb társadalmat, egy mosolygósabb országot szeretnének, ezért kívánnak dolgozni - mondta a pártelnök.