2012. január 10. 08:55

A kormány okozta válság várható hatásai Heves megyében

Lakosságellenes pénzügypolitikát folytat a FIDESZ-KDNP-kormány.

Ma zömében azok a fejlesztések valósulnak meg, melyek még a szocialista kormányok időszakában indultak el. Félő, hogy az előkészítetlenség miatt az eu-s forrásokat sem tudja lehívni az ország.

Heves megyéből Gyöngyösről nagyon hiányzik az Apollo Tyres gumigyár, akiket a FIDESZ vezetői üldöztek el. A megye urbanizációs tengelye mentén: Hatvan, Gyöngyös, Eger; területfejlesztés terén – összességében – stagnálás, vagy visszaesés van

A megyei északi és déli részén viszont már jelentős a visszaesés. A lakosság többségénél kilátástalan helyzet alakult ki, ami a megélhetést illeti. A közmunka csupán statisztikát fog javítani, tényleges eredményt ilyen előkészítetlen formában nem lehet elérni.

Az Orbán-kormány szétveri az önkormányzatokat is, káosz van a közigazgatásban. Nincs, aki koordinálja a területfejlesztést, ad hoc döntések születnek.

Az intézményhálózatra, az infrastruktúrákra, az úthálózatra nem biztosítottak még az állagmegóvás költségei sem. Már sok helyen a forgalmas kétszámjegyű utak is balesetveszélyesek, pl.: a 33-as út Füzesabony- Poroszló közötti szakasz.

A FIDESZ-KDNP kormány és helyi önkormányzati vezetői nem tudják kezelni a saját maguk által okozott káoszt. Nem volt elég „az elmúlt nyolc év” sem nekik arra, hogy felkészüljenek a kormányzásra, hatalmi érdekek mentén próbálják irányítani az országot.

Dr. Sós Tamás            
Országgyűlési képviselő           
         
Hiesz György
Gyöngyösi frakcióvezető