mszp.hu | Belföld | szegénység
2015. augusztus 31. 11:11

A kormány reformjai csak a plakátokon működnek

Beszámoló a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 4.-es választókerületében 2015. augusztus 29-én megtartott rendezvényről.

A rendezvényen  a választókerületből mint egy 120 fő  párttag, szimpatizáns és delegált vett részt.

Az emberek igen elkeseredettek a kormány reformjai miatt, mert ezek csak a plakátokon mutatnak jól, de a saját zsebükön nem érzik, hogy jobb lenne a megélhetésük.

Sajnos egyre több a szegény ember, egyre több a fiatal, aki kénytelen itt hagyni otthonát, családját és külföldre menve egy jobb megélhetés reményében ott dolgozni. Később a családjával  elhagyni az országot itthon hagyva a szülőket, ezáltal a falvak kiöregednek, kihalnak.

Soha nem volt annyi, az országot elhagyni akaró ember Magyarországon, mint 2015-ben, Orbán Viktor miniszterelnökségének ötödik évében. A magyarok szabályosan menekülnek a Fidesz elől.

A munkahelyek száma semmivel sem nőtt, a munkanélküli statisztikákat a közmunkások magas száma javítja. A közmunka egyébként hatástalan, mert rendkívül sokba kerül az adófizetőknek, cserébe viszont nem vezet át a „normális”, piaci vagy állami munkahelyek felé. A kormánynak eszébe sem jut támogatást adni valódi munkahelyek teremtésére.
A határt illegálisan átlépő menekültek börtönbe zárásával Orbán Viktor olyan embereket tartana Magyarországon, akik nem akarnak itt maradni. A Fidesz nemcsak azzal nem törődik, hogy ezek az emberek nem bűnözők, hanem azzal sem, hogy többnyire éppen a bűnözők, terroristák és háborúk elől menekülnek.

Az MSZP szerint a Fidesznek azonnal abba kell hagynia a drága és fölösleges gyűlöletkampányt.

Konkrét javaslataink vannak a menekülthullám kezelésére parlamenti frakcióvezető-helyettesünk elmondta, hogy a kormány azonnal létesítsen nagy kapacitású, ideiglenes menekülttáborokat a magyar-szerb határ közvetlen közelében, lakott területen kívül. A polgári védelem kapcsolódjon be a menekültekkel összefüggő feladatok ellátásába.
Frakcióvezető-helyettesünk emlékeztetett arra, hogy a kormány most azokat a javaslatokat valósítja meg, amelyeket az MSZP már nyár elején ajánlott: 22 milliárd forint átcsoportosítását kezdeményeztük a rendészeti szervek és a menekültügyi rendszer megerősítésére, illetve sürgettük, hogy szigorúbban büntessék az embercsempészést.