A kormány sunyin elhallgatta a paksi szerződés aláírását!

Döbbenetes, hogy a magyar embereket harminc évre súlyosan eladósító paksi szerződés aláírásának tényét a Magyar Távirati Iroda egy orosz lapra hivatkozva közölte! Jellemző az Orbán-kormány sunyi hallgatására, hogy ha rajtuk múlna, még mindig titkolnák a Magyarországot orosz energiagyarmattá tévő megállapodás megkötését. Lázár János is csak egy újságírói kérdésre volt képes megerősíteni a hírt.

Persze, értjük: a megalázó szerződés taglalása kínos lehet a választás előtt a Fidesznek. Hisz nehéz lenne Orbán Viktornak megmagyaráznia, miért az oroszoké minden haszon, és miért a magyar nép vállalt minden kötelezettséget. Ez az igazi oka annak, hogy Orbán Viktor gyáván megfutamodik a Mesterházy Attila által felajánlott vita elől! Pedig ha lenne mersze Orbánnak vitázni, arra is válaszolhatna: ugye az orosz hitel 3000 milliárd forintos összegét nem magán- vagy pártcélokra költik, mint az ellopott magánnyugdíj-pénztári vagyont, vagy a fideszes offshore cégek által lenyúlt olcsó gáz hasznát?

Az MSZP követeli, hogy a Fidesz-kormány a hivatali idejéből hátralévő négy napon belül hozza nyilvánosságra a szerződés teljes szövegét, és adjon világos tájékoztatást arról: ki, mikor, hol és milyen körülmények között írta alá a kormányközi megállapodást?!

MSZP