A kormány szolgálja a népet!

A kormánynak az a dolga, hogy a népet szolgálja, a népnek pedig az, hogy leváltsa a kormányt, ha nem így tesz – mondta Tóbiás József a Budai Várban, Táncsics Mihály egykori börtöne előtt.

Pártunk elnök-frakcióvezetője úgy vélekedett, hogy a kormány a kiváltságosoké lett, elveszítve nemzeti jellegét. Nehezményezte, hogy a kormány 270 millió forintot akar költeni Orbán Viktor védelmére, miközben a kormányapparátus várba költöztetésére már így is elment 20 milliárd forint. Ráadásul újabb egymilliárd forintot szánnak bútorokra, festményekre, műtárgyakra – idézte a legutóbbi híreket.

Mi ez, ha nem urizálás, honnan van az a gőg, hogy miközben Magyarország négy régiója Európa legelmaradottabb régiói közé tartozik; amíg egymillió ember dolgozik, de mégis létválságban van; miközben kórházaink, oktatási intézményeink romokban vannak, addig a kormány magára szór el milliárdokat? – tette fel a kérdést Tóbiás József, hozzátéve, hogy ideje befejezni ezt a kormányzati magatartást és a népet szolgálni, mert a kormánynak elsősorban az egészségügyre, az oktatásra és a hétköznapok biztonságára kell figyelnie.

Kapcsolódó párttagok