mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Foglalkoztatás Pénzügy
2021. június 08. 11:37

A kormány tegyen konkrét ajánlatot a közszolgáltató cégek dolgozóinak béremelésére!

Orbán Viktornak nem nagyon kell aggódnia, mivel idén már megkapta a fizetésemelését, azonban a közszolgáltató cégek bérből és fizetésből élő dolgozói arra várnak, hogy a kormány végre megkezdje velük az érdemi bértárgyalásokat. Nagyon úgy tűnik, hogy a Fidesz az ő esetükben is a minimálbér-emelés tárgyalásakor előadott színjátékot akarja eljátszani. Annak már tudjuk mi lett az eredménye: az emelés csak arra volt elég, hogy azt a dolgozók az első bevásárlásnál otthagyják a pénztárban

A bérből és fizetésből élők számára a béremelés nem igény, hanem szükséglet, különösen most, amikor egyre több embernek jelent kihívást lépést tartani a folyamatos áremelkedésekkel. A Fidesz pedig 6 hónapja váratja azokat, akik a járvány alatt is rendületlenül tették a dolgukat és biztosították a közszolgáltatások zavartalan működését.

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy fejezze be a közszolgáltató cégek dolgozóinak megalázását, és a béremelésre vonatkozó konkrét ajánlatokkal azonnal kezdje meg az érdemi tárgyalásokat valamennyi érintettel!

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese