A kormány tegyen vételi ajánlatot a Pápai Hús Kft.-re is!

A kormány tegyen vételi ajánlatot a Pápai Hús 1913 Kft.-re is, hiszen a pápai munkahelyek megtartása épp oly fontos, mint a dunaújvárosiaké a Dunaferrnél - mondta Mesterházy Attila, az MSZP elnöke Pápán, a nyárbúcsúztató szocialista családi napon vasárnap.  

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a Pápai Hús Kft. komoly gondban van, a kormány mégsem tett komoly lépéseket azért, hogy megmentse az itteni munkahelyeket, ugyanakkor a másik megyében, a Dunaferr esetében vételi ajánlatot tett a cégre.

A szocialisták azt követelik a kormánytól, tegyen határozott lépéseket azért, hogy a Pápai Hús 1913 Kft. gondja megoldódjon, ha kell, reorganizációval, ha kell, vételi ajánlattal, mint a Dunaferr esetében - mondta az MSZP elnöke.

A befagyasztott európai uniós projektekkel kapcsolatban a párt elnöke arra szólította fel a kormányt, hogy ne visszafelé mutogasson, hiszen a sikeres EU-s projektek az előző kormány idején indultak, míg most a 15 nagy fejlesztési fejezetből 13 finanszírozását az EU felfüggesztette, mert a források felhasználása nem volt hatékony.

Mesterházy Attila szerint az emberek életminőségét és a munkahelyek bővítését a költségvetés nem tudja finanszírozni, ezért szükség van az uniós forrásokra. A kormány tegyen le konkrét tervet a fejlesztésekről, amelyek középpontjában a munkahelyteremtés és a gazdaságélénkítés áll - szólította fel a kormányt.

A pártelnök bírálta a kormány által kidolgozott pedagógus-életpályamodellt, és azt ígérte, ha pártja győz a következő választásokon, a gyerekek és a fiatalok, a nők, a kis- és középvállalkozók, a munkavállalók és a nyugdíjasok jobban élnek majd, ezek a társadalmi csoportok ugyanis kiemelt figyelmet élveznek az MSZP politikájában.

"Nem a kiváltságosak, hanem mindenki kormánya akar lenni az MSZP" - összegzett Mesterházy Attila.