A kormány újabb pénzszórásából ismét kimaradtak a családok – 50 ezer forintos rendkívüli támogatást decemberben!

Tíz nap alatt több mint 900 milliárd forintot szórt ki a kormány a már régen kiürített Gazdaságvédelmi Alapból: jutott bőven sportlétesítményekre, sőt még a trieszti kikötő fejlesztését megvalósító cég is kapott több mint 5 milliárdot. A kérdés csak az, hogyan segíti mindez a válságból való kilábalást?

Nem egy - valamikor majd a jövőben megvalósuló - trieszti magyar kikötő foglalkoztatja most a hazai cégeket és dolgozókat, hanem az, hogy túléljék a válságot. Jelenleg 300 ezer álláskereső van, akik közül 150 ezren már semmilyen támogatást nem kapnak az államtól, és olyan családok is vannak köztük, ahol mindkét szülő munkanélküli lett a válság miatt. Ebben a helyzetben pedig a kormánynak azzal kellene foglalkoznia, hogy megvédje a munkahelyeket és támogassa azokat, akik elveszítették az állásukat.

Az MSZP azt követeli, hogy a válság kezelésre létrehozott Gazdaságvédelmi Alapból kizárólag a járvány elleni védekezésre, a családokra és a munkahelyek védelmére költsön a kormány!

A felesleges beruházások helyett az embereket kell támogatni, ezért az MSZP azt kezdeményezi, hogy a kormány december hónapra biztosítson gyermekenként egyszeri 50 ezer forintot minden olyan család számára, ahol mindkét szülő az idei évben a koronavírus-járvány miatt elveszítette az állását. Továbbá javasoljuk, hogy a gyermekenként járó egyszeri 50 ezer forintot azok a munkájukat vesztett szülők is kapják meg, akik egyedül nevelik gyermekeiket.

MSZP

Bővebb információ: Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, országgyűlési képviselő