mszp.hu | Belföld
2023. szeptember 25. 16:39

A kormány válságba taszította Magyarországot, és képtelen megoldani azt

A kormány válságba taszította Magyarországot, és képtelen megoldani azt
Orbán Viktor napirend előtti felszólalása inkább csupán egy panaszáradat volt, mely semmi biztatót nem jelentett a magyar emberekre nézve. A magyarok megélhetéséről nem esett szó, kivéve a fideszes elitéről, hiszen ők – ahogy a korábbiakból is – a jelenlegi válságból is gazdagodni fognak.

A fideszes kormányzat a nyugati szövetségeseket kioktatja, míg keleti diktátorokkal barátkozik. Többek között ezért is a kormány tovább halogatja a svéd NATO-csatlakozás ratifikálását, annak ellenére, hogy ez a katonai szövetség erősödését jelentené. Az MSZP tiszta beszédet vár el, ezért ismét kezdeményezte a törvényjavaslat napirendre vételét.

A hazai gazdasági és társadalmi helyzet is erősen zavaros, hiszen a gazdasági recesszió, a hiányos költségvetés, a megszorítások, a drágulások és a leállított beruházások okaként Matolcsy György, Varga Mihály, Kocsis Máté és Nagy Márton egymásra mutogat és egymást teszik felelőssé. Egyvalami azonban egyértelmű: a rekordmagas inflációt a Fidesz okozta.

A mai válságért a Fidesz-rezsim a felelős, a megoldást pedig az MSZP nyújtja. Először is haza kellene hozni az uniós pénzeket, ennek a feltételei: ne lopják azt el, hagyják békén a bíróságokat és az egyetemeket. Továbbá: emelni kell a minimálbért, csökkenteni az adóterheket, megduplázni az alanyi jogon járó szociális támogatásokat, tisztes nyugdíjakat adni, a magyar dolgozók jogait megvédeni és helyre kell állítani az önkormányzatiságot és az oktatás helyzetét.

dr. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője

Kapcsolódó párttagok