A kormány veszélyezteti a magyar emberek életét és biztonságát!

A Fidesz-kormány a magyar emberek életét és biztonságát tette kockára azzal, hogy a hozzá kötődő Magyar Időkben megíratta, majd a HM Egészségügyi Központ orvosigazgatójával le is nyilatkoztatta, hogy a Honvédkórházban látják el a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet ellen küzdő kurd katonákat. Ezzel szinte célpontként jelölték meg az egyik legnagyobb, több százezer budapesti és Pest megyei lakos, valamint az összes katona és rendészeti dolgozó ellátásáért felelős kórházat.

Az elmúlt hónap eseményei alapján jól látható, hogy a Fidesz-kormány a terrorfenyegetettség növekedéséből próbál politikai hasznot húzni. Mára odáig jutottunk, hogy a kormány nemcsak hivatkozik a terrorfenyegetettségre, hanem maga generálja azt.

Felszólítjuk a Fidesz-kormányt, hogy azonnal hagyjon fel ezzel a felelőtlen magatartással! Önös PR érdekeiktől vezérelve nem játszhatnak a magyar emberek életével és biztonságával!

Ami történt, az Magyarország nemzetbiztonsága ellen elkövetett bűntett, amit az illetékes nemzetbiztonsági szolgálatoknak haladéktalanul ki kell vizsgálniuk. Elvárjuk, hogy a Nemzetbiztonsági bizottság, valamint a Honvédelmi és rendészeti bizottság zárt ülésén adjon tájékoztatást a honvédelmi miniszter és a belügyminiszter a kiszivárogtatás körülményeiről és felelőseiről!

Molnár Zsolt
a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke

Harangozó Tamás
a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke