mszp.hu | Belföld, Külföld
2021. május 20. 15:03

A kormányhivatalok intézzék a védettségről szóló angol nyelvű igazolások kiállítását! – Reagálás a kormányinfóra

Gulyás Gergely nagyvonalúan elsiklott amellett a probléma mellett, hogy a kormány hibájából a külföldre utazóknak újabb nehézséggel kell szembenézniük. Ugyanis több országban is angol nyelvű, a védettségről szóló igazolást kérnek, aminek azonban a már megkapott orvosi igazolások és a védettségi igazolvány sem felelnek meg. Így az utazni vágyóknak fel kell keresniük a háziorvosukat vagy az oltópont orvosát egy újabb papírért.

Az MSZP szerint azonban csökkenteni kell az egészségügy terheit, éppen ezért azt javasolja, hogy ne az orvosokat terheljék le még több adminisztratív feladattal, hanem a kormányhivatalok intézzék az angol nyelvű igazolások kiállítását és kézbesítését.

A kormányinfón azonban azt megtudhattuk, hogy az ingyenes parkolás megszüntetésével a kormány végre visszavonja az egyik rövidlátó és átgondolatlan intézkedését, amely valójában nem segítette a járvány elleni védekezést. Ugyanis a bevezetésének csak az volt az egyetlen célja, hogy anyagilag még inkább ellehetetlenítse az önkormányzatokat, ugyanakkor a döntés közlekedési káoszhoz és a helyiek életének megnehezítéséhez vezetett.

Felhívnánk azonban Gulyás Gergely figyelmét arra, hogy a Fidesz ennyivel nem tekintheti elintézettnek az ügyet, éppen ezért az MSZP felszólítja a kormányt, hogy kompenzálja az önkormányzatokat a kiesett parkolási bevételek után!

MSZP

Bővebb információ: Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes