mti.hu | Belföld | főváros tarlós istván | Közlekedés
2016. február 17. 11:04

A kormánynak kiszolgáltatott költségvetése lehet Budapestnek

A kormánynak kiszolgáltatott költségvetése lehet Budapestnek
Az MSZP szerint a főváros idei költségvetése "nyílt beismerése annak, hogy Budapest kizárólag arra kap pénzt, amit Orbán Viktor és emberei jóváhagynak".

Szaniszló Sándor, az MSZP budapesti képviselője szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülését megelőzően tartott sajtótájékoztatón elmondta, az idei budapesti költségvetés 85 milliárd forintos hiányt állandósít, emellett 2010-hez képest további 200 milliárd forintos elvonást is tartalmaz, hiszen míg 2010-ban 535 milliárd forint volt a kiadási főösszeg, addig idén ez már csak 313 milliárd forint.

"A főváros emiatt garázsvásár módjára értékesíti a még piacképes vagyontárgyait" - fogalmazott az ellenzéki politikus, aki szerint a városvezetésnek ehelyett a kormánytól vissza kellene vennie az elvett források nagyobb részét.

Szaniszló Sándor ismertette pártja azon javaslatát, amely tízmillió forintos segélyalapot hozna létre a budapesti iskolák támogatására, amelyek "az elhibázott központosítás" miatt szavai szerint sokszor már fűtésszámláikat sem tudják fizetni.

Az MSZP képviselője örömét fejezte ki amiatt, hogy Tarlós István főpolgármester leállította a Bálna épületének értékesítését.