A kormánynak kötelessége tenni az állatvédelemért!

A kormánynak kötelessége tenni az állatvédelemért!
Október 4-e az Állatok Világnapja. Számunkra természetes, hogy ezen a napon is felelősséget vállalunk a környezetünk élőlényeiért. Sajnos ma sem mindenki gondolja így. Vannak, akik számára az állatok puszta tárgyak, és kormányzati szintről is elhangzik az a hamis érv, hogy az állatok védelmét nem lehet az emberek védelme elé helyezni.

A valóság azonban az, hogy egy felelős állattartás követelményeit szem előtt tartó állat- és természetbarát társadalom nemcsak állatainknak, hanem nekünk, embereknek is élhetőbb. Éppen ezért tisztelet illeti az állatvédelmi aktivistákat és mindenkit, aki tesz érte, hogy Magyarország egy toleránsabb, állatszeretőbb ország legyen.

Az MSZP elsőként javasolta az állatok bántalmazásának visszaszorítására a Btk. szigorítását. Továbbra is követeljük, hogy az állatok gyilkosai ténylegesen börtönbüntetést kapjanak. A kormány fél éve nem lép az ügyben. A mai nap jó alkalom arra, hogy a Fidesz végre ráébredjen: minden magyar embernek lehetősége van tenni az állatvédelem ügyéért, de a mindenkori magyar kormánynak ez kötelessége is.

Kiss László
országgyűlési képviselő
MSZP Állatvédelmi Munkacsoport