mszp.hu | Belföld | menekültügy bevándorlás
2015. június 19. 14:49

A kormánynak már rég cselekednie kellett volna! - reagálás Németh Szilárd sajtótájékoztatójára

A kormánynak év eleje óta fél éve volt arra, hogy lépéseket tegyen a menekültkérdés megoldására. Ehelyett álkonzultációra és idegengyűlölő plakátokra pazarolta az emberek pénzét. A valódi probléma valódi megoldását nem a brókerkormány idegengyűlölő kampánya és nem a Fidesz pánikkeltése jelenti. A szögesdrót pedig végképp alkalmatlan eszköz. Európában nem felépíteni kell a kerítéseket, hanem lebontani. 

A kormánynak az uniós tagországokkal együttműködésben kell garantálnia a magyar emberek biztonságát. Magyarország igazi cselekvést vár a kormánytól. A rendőrségi költségvetés kiadásait a kormány csökkenti ahelyett, hogy emelné. Pánik- és gyűlöletkeltés helyett a rendőrségnek több pénzre, több emberre és több modern eszközre, valamint az embercsempészekkel szembeni szigorúbb fellépési lehetőségre van szüksége a probléma kezeléséhez.

Az MSZP felszólítja Pintér Sándor belügyminisztert, hogy a kerítés helyett a menedékkérőkkel foglalkozó állami szervek megerősítésére tegyen javaslatot a jövő heti kormányülésen!

MSZP