mszp.hu
2015. július 15. 18:32

A kormánypártok is vegyenek részt az oktatási kerekasztal munkájában!

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete oktatási kerekasztalt javasol. Az MSZP nyitott minden egyeztetésre, ott leszünk.

Ezzel együtt érdemes emlékeztetni, hogy az MSZP többször kezdeményezte már ugyanezt, sőt a Hálózat a Tanszabadságért (HAT) szervezésében szakmai részletekbe menően egyeztették a demokratikus ellenzék pártjai a nézeteiket.

A tárgyalás célja nem lehet a tárgyalás, a tárgyalás célja egy olyan oktatási minimum kialakítása, amely mindenki számára elfogadható, s biztosítja a stabilitást az iskola világában. E nélkül, bármekkora is az aktuális kormánytöbbség - ahogy ez látható - az eredmény rossz, a színvonal csökken. Épp annak a belátása szükséges, hogy közösen, aktuális kormány és aktuális ellenzék együtt kell, hogy kialakítsa a hosszú távú feltételrendszert és biztonságot az oktatásban.

Ezért az MSZP felkéri és felszólítja a kormánypártokat, hogy fejezzék ki készségüket az oktatási kerekasztal munkájában, s ahogy azt már évtizedekkel ezelőtt többek között a finnek, a hollandok is tették, dolgozzuk ki együtt azt a feltételrendszert, amely az országunk oktatásügye számára létfontosságú.   

Tóbiás József,
az MSZP elnöke

Hiller István,
az Országgyűlés alelnöke