mszp.hu | Belföld
2023. október 24. 15:19

A kormánypártok továbbra is gáncsolják a svéd NATO-csatlakozás ratifikációját

A kormánypártok továbbra is gáncsolják a svéd NATO-csatlakozás ratifikációját
Ismét szégyenkeznie kell Magyarországnak, a kormánypártok továbbra is gáncsolják a svéd NATO-csatlakozás ratifikációját, annak ellenére, hogy az MSZP ma rendkívüli házbizottsági ülés összehívását kezdeményezte az azonnali döntés érdekében.

Magyarország biztonságát a NATO-tagság garantálja, a katonai szövetséget pedig Svédország csatlakozása csak tovább erősítené. Éppen ezért érthetetlen, hogy a kormánypártok miért nem ratifikálják a svédek csatlakozását.

Hiába kezdeményezte a Házbizottságon az MSZP a svéd NATO-csatlakozásról szóló szavazás napirendre vételét, a Fidesz erre nemet mondott, a kormánypártok továbbra is mondvacsinált indokokkal halogatják a ratifikációt.

Ugyan a Külügyi Bizottság és a külügyminiszter kitart állítása mellett, miszerint nem Magyarország lesz az utolsó, aki megszavazza a csatlakozást, a török parlamentben már elindult a folyamat, éppen ezért itt az ideje, hogy hazánk esetében is pont kerüljön ezen szégyenteljes időszak végére, amit a Fidesz-frakció és a kormány tagjai okoztak.

dr. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője

Kapcsolódó párttagok