MTI/mszp.hu
2012. június 03. 16:22

A kormánypolitika fogságában vergődnek a fiatalok

Az MSZP szerint Orbán Viktor kormánya minden tekintetben feléli a jövőt, hiszen mára az ifjúság is "a kormánypolitika fogságába" került.

Kormos Kata, az MSZP szóvivője vasárnap a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján felmérések adataira hivatkozva azt mondta, az elmúlt húsz évben még soha nem volt ilyen magas a magyarok körében a kivándorlást tervezők aránya, mint most, már minden ötödik magyar tervezi a hosszabb vagy rövidebb ideig tartó külföldi munkavállalást. Minden második 30 év alatti magyar felnőtt tervezi, hogy elhagyja az országot, tehát a fiatalok 50 százaléka elmenne innen - fűzte hozzá. "Jól látható, hogy a kormánynak nincsenek megoldásai ezekre a problémákra és csak ötletel; őrültebbnél őrültebb ötletekkel állnak elő (...), és kétségbe is vannak esve" - mondta.
    
Kormos Kata szerint "minden realitást nélkülöz" az is, hogy a fiatal munkavállalók a minimálbérnek csak a 80 százalékát kaphatják kézhez. Hibás elképzelésnek tartja - folytatta -, hogy 16 évre szállították le a tankötelezettség korhatárát. Mind az oktatáspolitikában, mind a család- és népességpolitikában, mind pedig az adópolitikában azonnali, radikális változtatásra van szükség - mondta az ellenzéki párt szóvivője.