mszp.hu | Belföld
2021. november 30. 13:02

A kormányváltás garanciája az erős egység megőrzése a billegő körzetekben

A kormányváltás garanciája az erős egység megőrzése a billegő körzetekben
Ebben az országban több mint 5 millió nem-Fidesz szavazó van. Hiába hazaárulózza le őket Kövér László: ha elmennek és a Márki-Zay vezette összefogásra szavaznak, ők fogják újrateremteni Magyarországon a demokráciát.

A hatpárti összefogás és a Kétfarkú Kutyapárt értékrendjének is közös alapja, hogy saját legitim értékrendjének bemutatása mellett senki sem veszélyeztetheti a kormányváltást. Azzal szemben ugyanis, hogy egy egyre nyíltabban autoriter állampárt még jobban kirabolja az országot és a többséget még inkább az út szélén hagyja, az a közös érdek, hogy egy olyan demokratikus Magyarországot hozzunk létre, ami mindenki számára lehetővé teszi a felemelkedést– mondta el Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke kedd reggel a Spirit FM Aktuál című műsorában.

Korábban ez a párt sokat hangoztatta, úgy látják, hogy ők „nem befolyásolnák az eredményt, miközben én ezt évek óta cáfolom, hiszen a XVIII. kerületben, ami az én saját választókerületem, rengeteg olyan család van, akik egyébként passzivisták, tehát a Kétfarkú Kutyapártnak konkrét aktivistái vagy szimpatizánsai. Ha felhívják őket valamelyik közvélemény-kutató cégtől, hogy „Ön kire szavazna?”, akkor bemondják a Kétfarkú Kutyapártot, mégis rám szavaztak már 2018-ban is: ők maguk jelentkeztek nálam, eljöttek fórumomra, drukkoltak nekem” – emlékeztetett Kunhalmi.

Reagálva arra, hogy az MKKP bejelentette, az ellenzéket fogja támogatni végül a billegő körzetekben, kijelentette, „Szerintem jó döntést hozott a Kétfarkú Kutyapárt és csak köszönettel tartozom nekik, nemcsak én, mint pártvezető, hanem minden demokratikus szavazó, aki kormányváltást szeretne”.

Kérdésre, hogy nem tart-e a kamupártoktól a tavaszi választásokon, a szocialista politikus megjegyezte, „Lesz elég olyan párt, akár a Szanyi-féle társaság, akár most a Gattyán úrnak a bejelentkezése, akik szerintem nagyon nagy károkat fognak okozni és veszélyeztetik a kormányváltást. (…) A billegő körzetekre koncentrál mindenki; ennek tudom be Gattyán úr mozgását is. Ő egy okos ember és nagyon jól tudja, hogy mi történt az elmúlt évtizedben Magyarországon, hogy hogyan épült ki egy autoriter rendszer. Ezt már Kövér László is beismerte, most már tudjuk, hogy hogyan akarják a politikai váltógazdaságot nyíltan megsemmisíteni, és az ellenzéket eltakarítani” – figyelmeztetett.

„Azzal is, hogy fiktív lakcímeket lehet létesíteni, a billegőkre fognak koncentrálni, hiszen ott akár 10-20-30-40 szavazaton is múlhat egy körzet győzelme” – hangsúlyozta az MSZP társelnöke. Végezetül megerősítette, nagyon fontos, hogy az ellenzéki összefogás megmaradjon, ezért, ahogy eddig is, a belső vitákat belül is kell tartani és nem szabad egymás rovására politizálniuk az ellenzéki erőknek.

 

Kapcsolódó párttagok