mszp.hu | Belföld
2022. január 12. 17:47

A kormányváltással helyre fog állni az alkotmányos rend Magyarországon

A kormányváltással helyre fog állni az alkotmányos rend Magyarországon
Az Egységben Magyarországért demokratikus választási szövetség által kezdeményezett népszavazási kérdések is érintenek szerződéssel vagy járulékfizetéssel szerzett, majd pedig elvett jogokat: a népszavazás és a kormányváltás tehát a jogrend védelme is.

Érezni, hogy fellendítette a népszavazásért folyó aláírásgyűjtést, hogy a Márki-Zay vezette Egységben Magyarországért szövetség bejelentette: megállapodtak minden programpontban – mondta el Harangozó Tamás, képviselőjelölt, az MSZP frakcióvezető-helyettese kedd reggel az ATV Start című műsorában.

Elindult a demokratikus ellenzék választási kampánya: a fő üzeneteket közösen határozzák meg, az új arculati elemeket azonban szakértőkre bízzák a politikusok.

Harangozó Tamás elmondta, bár az arculati elemek és közös program új, a feladatok nemigen változtak. A jelenlegi prioritásokról kérdezve kiemelte: „Az egyik legfontosabb feladatunk, amivel foglalkozunk, például én magam is Szekszárdon, az most az előválasztás – aláírásgyűjtés – népszavazás – kormányváltás menetrendjében a középső, az aláírásgyűjtés és a népszavazás kikényszerítése. A csapataink, aktivistáink, politikusaink kint vannak az utcán, gyűjtik a megfelelő számú aláírásokat”.

A választók aktivitásáról elmondta, saját körzetében nagyon jók e téren a tapasztalatai. „Nekem olyan vidéki választókerületem van, Tolna 1-es választókerület, ahol Szekszárd megyeszékhely (…) és emellett van két kisváros meg 14 kistelepülés is. Szerdán Szekszárdi piac, csütörtökön Tolna városa, pénteken Fadd, szombaton Bátaszék, Decsk… tehát nemcsak a városokba, hanem a kistelepülésekre is megyünk. (…)

A választók múlt szombaton is sorban álltak aláírni (…), jól reagálnak arra, ami a legfőbb elvárás az ellenzékkel szemben, hogy egységesen, egységes program mellett, (…) a választók ügyeivel foglalkozva menjünk előre!”

A Honvédelmi és rendészeti bizottság tagjaként a rendvédelmi dolgozók belengetett béremelése, mint választási adomány kapcsán elmondta, nem hiszi, hogy ez a „Barba-trükk”befolyásolná az érintetteket, hiszen ők tudják legjobban, hányszor verte már át őket a kormány. „Az egy nem normális ország, ahol covid-rendelettel kell megtiltani nekik, hogy leszereljenek. (…) A mi programunkban világosan elmondjuk, hogy egy új bérprogram is kell nekik, ami kiszámítható és hosszú távon meg tudja mondani mindenkinek, hogy 5-10 év múlva mi fog rá várni, vagy 20 év múlva; hogy vissza kell adni nekik a szolgálati nyugdíjat, mint intézményt, (nem úgy, ahogy előtte volt) de ezeknek az embereknek kiszámítható módon a pályájuk végét is látniuk kell” – jelentette be.

A szocialista politikus hangsúlyozta, a rend védelme azért is fontos, mert egyre több EU-s felvetés érkezik arra, hogy bár esélyes, hogy az Egységben Magyarországért megnyeri a választásokat, Orbán megpróbálja majd megakadályozni a megújult országgyűlés és kormány munkájának megkezdését.

„A magyar rendőrök, és nagyon mély reményeim szerint a titkosszolgák, és minden más fegyveres és rendvédelmi szerv tagja esküt tett erre az országra, erre a hazára, és esküt tettek a törvények betartására. Ha valaki törvénytelen – akár a miniszterelnök is – vagy olyan lépést tesz, ami a nemzet érdekével ellentétes, akkor pontosan tudni fogják, melyik oldalon kell állniuk. (…) A rendvédelmi dolgozók egy esetleges kormányváltásnak mindenféleképpen nyertesei lesznek anyagi értelemben is és egyébként megbecsülés és életpálya tekintetében is.

Ha valahol hiányzik egy kis szabad levegő és egy sokkal tisztességesebb hozzáállás a munkához és a munkakörülményekhez, akkor náluk biztosan így van, és akkor talán nem arról kell majd beszélnünk, hogy hogyan akarnak leszerelni, hanem arról, hogy hogyan fogjuk tudni kezelni a sok-sok jelentkezőt és újoncot ezen a területen” – emelte ki Harangozó Tamás.

Kapcsolódó párttagok