A kormányváltók vállalják a vitát

Minden demokratikus döntés alapja a vita, a különböző értékek, érvek, következmények mérlegelése, ütköztetése. Minden demokratikus közösség egyik legfontosabb döntése az a választás, amikor a polgárok a pártok programígéretei alapján arról határoznak, hogy ki vezesse az országukat. 

Magyarországon a polgárok pénzéből működtetett közmédia feladata lenne, hogy teret, nyilvánosságot biztosítson a választást megalapozó vita, tehát a miniszterelnök-jelöltek, illetve szakértőik, szakpolitikusaik vitájának, sajnálatos, hogy a Fidesz befolyása alatt működő közmédia nem vállalata ezt a kihívást.

A kormányváltó pártok ezért örömmel fogadják az ATV és a Népszabadság fontos kezdeményezését négy szakpolitikai fórum megrendezésére a külpolitika, az okatásügy, az egészségügy és a gazdaság kihívásairól, illetve a demokratikus erők miniszterelnök-jelöltjeinek vitájára invitáló meghívást. Az öt párt bízik abban, hogy Orbán Viktor, a Fidesz miniszterelnök-jelöltje is vállalja a kihívást, részt vesz a vitán.

MSZP-Együtt-DK-PM-MLP