mszp.hu | Belföld
2020. január 07. 23:57

A kormányzat újabb környezetvédelmi bűncselekményeinek bizonyítására készül az MSZP

A kormányzat újabb környezetvédelmi bűncselekményeinek bizonyítására készül az MSZP
Egyre fokozza a környezetszennyezés-bizniszt a kormány, az MSZP pedig egyre több bizonyítékot mutat be – erről beszélt kedd reggel Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője az ATV Start c. műsorának vendégeként.
„A Mátrai Erőmű előző tulajdonosa félretett több mint 50 milliárd forintot a szükséges fejlesztésekre, csakhogy a pénz nagy része eltűnt, hiszen Mészárosék kivették az eredménytartalékból” – emlékeztetett Korózs. „Ezzel szemben Németországban például egy hasonló erőművet simán bezártak, egy másikat felszámolásra 1 euróért adtak el, az MVM illegális szerződését ugyanakkor titkolják” – hangsúlyozta a szocialista politikus, aki szerint az ügyben megszólaló Palkovics László innovációs és technológiai miniszter nem mond igazat, amikor jövedelmezőként állítja be az erőmű állami megvételét és hivatkozik annak EU-s támogatására.
 
„Palkovics nem mond igazat: egyfelől az európai egységes energetikai piacon lényegesen olcsóbban lehet ma már áramhoz jutni, mint ahogy ezzel a rossz technológiával azt előállítják. Másfelől pedig kimerülő félben van a lignitbánya Visontán, már most is vonattal kell hordani, pedig vannak modern technológiák, amiket az EU finanszíroz – nálunk pedig ezzel az erővel még mindig lóvasúttal kéne járni, ne beszélünk már hülyeségeket – a XXI. században nem ez a modern technológia” – jelentette ki Korózs. 
 
Az MSZP képviselője a szennyvízmutyiról is beszélt. Elmondta, a kormány ígéretei ellenére egyre több szennyvíziszap árasztja el hazánkat, nemcsak Fehérvárra, nemcsak Tapolcafőre, hanem máshová és is más országokból is zúdul ránk a mérgező massza, hiszen érvényes kvóták vannak erre az évre is.
 
Emlékezetes, hogy Korózs Lajos az illegális behozatal kapcsán már nyáron fordult a Pest Megyei Kormányhivatalhoz, ám elmondta, semmiféle érdemi választ nem kapott: „Ők egy honlapra irányítottak, ami azonban belépési jogosultságokat kér, ami csak az ott dolgozóknak van” – mesélte a politikus, de hozzátette, az MSZP azonban nem hagy fel azzal, hogy a kormány mutyijait feltárja, melyekkel megkárosítják a magyar embereket.
 
„Hamarosan – nagyjából egy hónapon belül – hitelt érdemlően bizonyítani fogom, hogy nemcsak Szlovéniából és Horvátországból, hanem más országból is hoznak szennyvíziszapot Magyarországra, és olyan helyen rakják le, ami eddig nem is volt a látókörünkben” – ígérte Korózs Lajos a Magyar Szocialista Párt Országgyűlési képviselője.

Kapcsolódó párttagok