mszp.hu | Belföld | Egészségügy
2020. december 14. 16:22

A koronavírus elleni oltásra való regisztráció ne írja felül az orvosszakmai szempontokat!

A koronavírus elleni oltásra való regisztráció ne írja felül az orvosszakmai szempontokat!
Rogán Antal miniszter szerint, aki nem regisztrál a koronavírus elleni vakcinára, az csak később kaphatja meg az oltást, miközben az operatív törzs tájékoztatása szerint csupán az igények felmérését szolgálja a regisztráció.

Ezzel ismételten hatalmas ellentmondásba keveredett a kormányzati kommunikáció, ami a válságkezelést, a járvány megfékezését hátráltatja, hiszen aláássa a védekezésbe, az intézkedések megalapozottságába vetett hitet.

Mi történik akkor, ha valaki nem tud élni sem az online, sem a postai regisztráció lehetőségével, miközben igényt tartana a vakcinára és az orvosa szerint indokolt lenne, hogy minél hamarabb megkapja az oltást?

Minél előbb tisztázni kell az ellenmondásokat, ezért az MSZP azt követeli, hogy a Fidesz hozza nyilvánosságra a koronavírus elleni oltásra vonatkozó kormányzati tervet! Az MSZP álláspontja szerint az oltási tervben az előzetes jelentkezés nem írhatja felül az orvosszakmai szempontokat!

Az MSZP a járvány kirobbanásának kezdetétől folyamatos, gyors, pontos, hiteles és teljes körű tájékoztatást követel. Egy világjárvány közepén egy életmentő vakcinával kapcsolatban ugyanis ez lenne a minimum, amit elvárhatnánk a kormánytól, de úgy tűnik, hogy Orbánék még erre sem képesek.

 

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő