mszp.hu | korrupció közlemény
2016. december 07. 10:31

A korrupcióellenes együttműködésből kilépő Fidesz-kormány nyíltan vállalja, hogy korrupt

A korrupcióellenes együttműködésből kilépő Fidesz-kormány nyíltan vállalja, hogy korrupt
Az urizáló fideszes elit nyíltan felvállalja korruptságát, kiáll a lopásalapú kormányzás orbáni modellje mellett. Csak így értelmezhető az, hogy a Fidesz-kormány kilép a Nyílt Kormányzati Együttműködés (OGP) nevű nemzetközi korrupcióellenes együttműködésből.
Az Orbán-kormány kilépése annak a beismerése, hogy az OGP hazánkat érintő korábbi megállapításai igazak: a magyar kormányzás átláthatósága csökkent, valóban leépült a fékek és ellensúlyok rendszere és veszélybe került a sajtószabadság. A Fidesz-kormány ahelyett, hogy ezen változtatna, inkább hátat fordít az eléje tartott tükörnek, és a korrupciót üldözők közül átáll a korruptak oldalára.
 
Az urizáló fideszes elit menekülése a kritikák elől azonban nem változtatja meg a valóságot. A tények pedig azt mutatják, hogy az Orbán-kormány célja egy átláthatatlan, a nemzeti vagyont és a közpénzeket lenyúló rendszer megteremtése – vagyis pont az ellenkezője annak, mint amit a korrupcióellenes együttműködés keretein belül vállaltak.
 
Az MSZP nem hagyja, hogy az urizáló fideszes elit nyílt korrupciója szégyent hozzon egész Magyarországra. Továbbra is minden lehetséges eszközzel küzdünk a lopásalapú kormányzás ellen, kormányváltás után, a lenyúlt nemzeti vagyont visszaszerezzük, hazánkat pedig visszavezetjük a korrupció ellen fellépő országok közé.
 
Harangozó Tamás,
a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke

Kapcsolódó párttagok