mszp.hu | Belföld
2021. december 09. 15:15

A korrupcióval vádolt Völner Pál nem kaphat 4 milliós végkielégítést! – Az MSZP határozati javaslatot nyújt be

Az MSZP határozati javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy azon kormányzati tisztségviselők, akikkel szemben büntetőügyekben eljárást indítanak a hatóságok, ne kaphassanak semmilyen kifizetést, se végkielégítést, se a még meglévő szabadnapokért járó pénzbeli megváltást sem, addig amíg az ügyükben felmentő ítélet nem születik.

Az MSZP szerint Völner Pált nem lehet 4 millió forintos végkielégítéssel jutalmazni azért, mert lemondott az államtitkári posztjáról miután lebukott. A korrupcióval szemben zéró tolerancia elvét kell követni tettekben is, nem csak szavakban, ahogyan eddig a Fidesz tette.

A kormánypártok most dönthetnek: támogatják az MSZP javaslatát és megakadályozzák, hogy egy korrupción ért politikus még több millió közpénzzel távozzon, vagy nyíltan felvállalják egy csúszópénzek elfogadásával vádolt társuk további támogatását.

MSZP