mszp.hu | Belföld, Gazdaság | közlemény Matolcsy György
2014. november 12. 15:56

A korrupt kormánynak és Matolcsynak is el kell számolnia!

Ideje, hogy a korrupciós botrányokban fuldokló kormány, és a kormánnyal kéz a kézben járó jegybankelnök is elszámoljon a becsapott devizahitelesekkel!

A devizahitelesek problémáinak hetven százalékát Matolcsy György gazdaságpolitikája okozta, amely a forint brutális gyengülésével járt. A kormány a végtörlesztéssel azoknak segített, akiknek volt pénzük, a devizahitelek forintosításával pedig azokkal szúr ki, akiknek nincs.

A devizaadósságok piaci árfolyamon való forintosítása még a Nemzeti Együttműködés Rendszerének történetében is a legnagyobb átverések közé tartozik. Az aktuális árfolyamokon eddig is bárki átválthatta ugyanis frankban vagy euróban felvett hitelét.

A devizahitelesek mostani „megmentésén” sem az adósok, sem a gazdaság nem nyer, sőt mindenki rosszabbul jár, mintha bele sem kezdtek volna a nagy kormányzati mentőakcióba. Mindenkit, kivéve Matolcsy György jegybankelnököt, akinek a devizahitelek átváltásával újabb 144 milliárd zsebpénz üti a markát.

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy számoljon el a devizahiteleseknek korábban tett hazug ígéreteivel! Matolcsy Györgyöt pedig arra szólítjuk fel, hogy számoljon el azzal a sok százmilliárd forinttal, amit már eddig is kastélyokra, luxusirodaházakra és a saját unortodox oktatására költött az adófizetők pénzéből!

Burány Sándor,
a Költségvetési bizottság elnöke