Belföld | Mezőtúr közbiztonság
2013. április 12. 14:01

A közbiztonság az egyik legalapvetőbb közszolgáltatás

Április 11-én Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes volt Rózsa Endre választókerületi felelős vendége Mezőtúron, a közbiztonság témájában meghirdetett lakossági fórumon.

A fórumot Rózsa Endre nyitotta meg, aki beszédében kitért a romló helyi bűnügyi statisztikákra, a lopások, a betörések és az összes regisztrált bűncselekmény növekvő számára.

A családok helyzetéről szólva elmondta: ma rosszabbul élünk, mint 3 éve. Elmondása szerint ezt számos gazdasági adat alátámasztja a csökkenő reálbéreken, az emelkedő munkanélküliségen, az Európa-rekord áfán keresztül addig a közel 30 féle új adónemig, amit az Orbán-kormány bevezetett 2010 óta.

Harangozó Tamás ismertette a fórum résztvevőivel az MSZP közbiztonsági programjának főbb pontjait.
A program vezérfonala az, hogy a közbiztonság az egyik legalapvetőbb közszolgáltatás, ezért az államnak tudnia kell biztosítania azt polgárai érdekében.

Elmondta, hogy az MSZP a kormányváltás után a büntetőjog eszközeivel fog lecsapni azokra, akik komplett közösségeket félemlítenek meg, legyen szó akár hordákról, akár masírozó szélsőjobboldaliakról.

Az MSZP tervei szerint a rendőrség létszámát nem kell érdemben növelni, hanem inkább az adott keretek között kell hatékonyabban megszervezni az állomány feladatait.

A program fontos pontja, hogy az MSZP megháromszorozná, 10000 főre emelné a körzeti megbízottak létszámát annak érdekében, hogy az egyes települések, településrészek lakói mindig tudják, kihez kell probléma vagy gyanús események kapcsán fordulniuk. A körzeti megbízottak számának ilyen mértékű megemelése érezhetően növelné a biztonságérzetet, és visszatartó erő lenne a bűnelkövetők számára is.

Az MSZP nagy hangsúlyt fektetne a polgárőrség tevékenységére is, a mainál komolyabb állami támogatással segítve az országszerte dolgozó 90000 polgárőr munkáját.

Amint a frakcióvezető-helyettes elmondta, a rendészeti terület 250 milliárd Ft-os állami támogatásából jóval több pénzt kell fordítani a polgárőrség működésére a mai 750 millió forintnál.

Kérdésre válaszolva Harangozó Tamás elmondta, hogy egy évvel a választások előtt a baloldalon meglévő 1,6-1,7 millió szavazó jó kiindulópont a majdani győzelemhez.

Az MSZP szövetségben gondolkodik, egy olyan baloldali szövetségben, amely 2014-ben le fogja váltani Orbán Viktor kormányát, és egy szolidárisabb, igazságosabb Magyarországot fog teremteni.