MTI/mszp.hu
2011. március 03. 10:50

A közembernek megszorítás, a fideszes polgármesternek közpénzből életbiztosítás

Esztergom volt alpolgármesterei már felvették az önkormányzat pénzéből fizetett életbiztosításukat összesen nyolc millió forintot, és Meggyes Tamás is csak azért nem vette fel 5,5 milliós közpénzből fizetett életbiztosítását, mert adminisztrációs hiba történt.A Fidesz vezetői tehát számtalan luxust megteremtenek maguknak közpénzekből, miközben a dolgozó magyarokkal fizettetik meg ennek a kiváltságnak az árát. Lázár Audival és lézerblokkolóval, Szijjártó és Budai felháborítóan pofátlan fizetésekkel, a fideszes vezetés rokonságának zsíros állások megszerzésével, Papcsák érdekeltségi köre 80 milliós állami megrendeléssel, és még számtalan ehhez hasonló, közpénzből megteremtett luxussal jelzi, hogy a most kormányon lévőket egyáltalán nem érdekli semmi más, csak a saját érvényesülésük, mielőbbi meggazdagodásuk.

Mindeközben a dolgozó magyar emberek 85 százalékának kevesebb összeg látható hó elején a fizetési papírján a kormány szegényellenes és gazdagokat támogató adórendszerének köszönhetően, a benzin és az alapvető élelmiszerek ára az egekben, a kormány megszorításai egyedül a gazdagokat nem érintik, viszont a legrászorultabbakat a legnagyobb mértékben sújtják.

Összességében elmondható, hogy a kormány a szegények és az átlagos keresetűek életkörülményeinek megszorításával akarja kiegyenlíteni a kormány hibái miatt kialakult 600 milliárdos hiányt, s mindeközben arcátlanul dőzsölnek a közpénzekből, amit a saját zsebükbe raknak.

Íme, a nemzeti együttműködés és társadalmi igazságosság rendszere a Fidesz szerint. Felszólítjuk a volt alpolgármester urakat, hogy fizessék vissza az indokolatlanul felvett milliókat!