A közmédia nem lehet áldozata a jobboldali sajtó válságának!

Felháborító, hogy a Simicska-médiabirodalom vezetői – miután ma elhagyták a jobboldali sajtó egyre mélyebb válságba süllyedő hajóját – a közmédia világába próbálják átmenteni magukat!

A Magyar Nemzet, a Hír Tv és a Lánchíd Rádió vezetői eddig is szolgalelkűen apportíroztak a Fidesznek és Orbán Viktornak. Az, hogy most kollektíven át akarnak masírozni a közszolgálati televízióba és rádióba, azt bizonyítja, hogy a közpénzből finanszírozott médiumok a kormányfő totális kézi vezérlése alá kerülnek!

A válságba került jobboldali sajtó médiafőnökei mostani távozásukkor lelkiismereti okokra hivatkoztak, ami konkrétan azt jelenti, hogy nem hajlandóak bírálni Orbán Viktort és a Fidesz-KDNP kormányt. Ebben az esetben azonban semmi helyük a közmédiában, hiszen képtelenek az objektív tájékoztatásra!

Felszólítjuk a közmédiumok vezetőit, hogy ne alkalmazzák befolyásos pozícióban a válságba került jobboldali média pártújságíróit! A közszolgálati rádió és televízió, valamint az MTI jelenleg sem pártatlanok, de ha pártújságírók kerülnek oda, végleg Orbán Viktor kézi vezérlésű játékszerévé válnak.

A közszolgálati médiumokat valamennyiünk pénzéből fizetik, ezért minden magyar polgárhoz kell szólniuk, ideológiai elkötelezettség nélkül!

Lukács Zoltán,
MSZP-alelnök, frakcióvezető-helyettes