mszp.hu | Belföld
2020. szeptember 29. 09:41

A közös lista fogja megadni a miniszterelnök legitimációját

A közös lista fogja megadni a miniszterelnök legitimációját
Most már minden erővel a 2022-es kormányváltásért kell dolgozni.

Az előválasztás során dönt majd a nép a jelöltekről – erről beszélt Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója hétfő reggel az ATV Start című műsorának vendégeként.

A szocialista politikus megerősítette: csak a közösen megalkotott erő jelentőségéről érdemes beszélni. „Bajnai Gordon nagyon helyesen fogalmazott, amikor azt mondta, hogy az ellenzéki összefogás a lényeg, és nem lehet ezt pártokra szeletelni. A Szociális Demokrácia Intézet, a Táncsics Alapítvány és a Szabad Sajtó Alapítvány áll mögöttünk – ezek folyamatosan dolgoznak. Egy olyan súlyú háttérszereplő, mint például egy volt miniszterelnök és gazdasági szakember nem részeket támogat, hanem az egészet” – emelte ki Molnár Zsolt a közös háttérmunka jelentőségét.

Kérdésre értékelte az ellenzék jelöltjének a mohácsi időközi választáson elért eredményét is. „40% feletti eredményt ért el az az MSZP-s Csorbai Ferenc, az ellenzék polgármesterjelöltje. Kétszer annyi szavazatot kapott, mint amikor egyedül indult: 2 egyéni választókörzetet nyert meg egy köztudottan fideszes érzelmű helyen. Erre 1998 óta nem volt példa, és ez olyan eredmény, amire építeni lehet.” Emlékeztetett, a bonyolult kegyeleti helyzetben etikai kérdésként is mérlegelni kellett a város képviseletének jövőjét, ám kiderült, hogy a jelölt köztársaságpárti támogatóbázisa stabil.

Az MSZP pártigazgatója a párt Pest megyei újjászerveződéséről is szólt. Elmondta, sok feloszlatott Pest megyei szervezet vezetőjével beszélt, akik megkezdték az újjászervezést, és szeretnék elérni, hogy Pest megyében a szocialista párt támogatottsága ne csak a pár százalékos mezőben mozogjon. „Nagyon sok helyen nem voltunk részesei az ellenzéki együttműködésnek – ezen változtatni kívánnak, tehát egy lelkesedést látunk” – hangsúlyozta.

Emlékeztetett, most sokkal több eszköz eleve adott ahhoz, hogy a nép sikerrel váltson kormányt. „Biztatónak tartom, hogy nagyon sok párt már elkötelezte magát a közös lista mellett: fogadókészség van azon pártok között is, akik ezt korábban nem támogatták.. A legfontosabb, hogy az ellenzék konszenzusra jusson, de mi hiszünk a közös listában, közös miniszterelnök-jelöltben és az előválasztásban” – mondta Molnár.

Utalt arra is, hogy a már korábban is legsikeresebb jelölteket nagy valószínűséggel ismét érdemes próbára tenni. „Az előválasztás intézménye arra van, hogy a jelölti vitákat le lehessen zárni. A Magyar Szocialista Párt mihelyst megegyezett az előválasztás menetrendjében, és elindul az előválasztás folyamata, meg fogja nevezni azt, akit közös miniszterelnök-jelöltnek ajánl. Amikor a hídhoz érünk. lesz olyan jelöltünk, aki méltóképpen tudja majd képviselni az ellenzéki együttműködésünket, legyen az Karácsony Gergely, Kunhalmi Ágnes, vagy akár valaki más”.

Kapcsolódó párttagok