mszp.hu | Belföld | közlemény köztársaság lopás
2016. február 01. 12:50

A köztársaság ellensége a lopásalapú kormányzás

A köztársaság ellensége a lopásalapú kormányzás
A Magyar Nemzetgyűlés pontosan 70 éve, 1946. február 1-jén hirdette ki a Magyarország államformájáról szóló 1946. évi I. törvénycikket, létrehozva ezzel a Magyar Köztársaságot. Ennek emlékére 2006 óta ez a nap a Magyar Köztársaság Napja.
A hatalom mai birtokosai sajnos a köztársaság ellenségei. Nem véletlen, hogy még a szót is eltávolították hazánk nevéből. A Magyarországot kormányzó politikai csoport tetteivel nem csak megtagadja a köztársaságot, hanem igyekszik az eszméjét is sárba tiporni. Azt a köztársasági eszmét, amely kimondja: „Az államhatalom kizárólagos forrása és birtokosa a magyar nép.”
 
A Fidesz a köztársaságot rombolta, amikor eltorzította a választási szabályokat és súlytalanná tette a hatalmat ellenőrző intézményeket. Ma is a köztársaság ellen harcolnak azzal, hogy ellehetetlenítik a számukra kínos népszavazási kezdeményezéseket és a lopásalapú kormányzással bebetonozzák embereiket a politika és gazdaság kulcspozícióiba.
 
A Fidesz célja az, hogy a köztársaságnak még az emléke se maradjon.
 
Az MSZP azért küzd, hogy a hatalom a jelenlegi szűk csoport kezéből visszakerüljön a magyar nép kezébe. Azért dolgozunk, hogy a köztársaság ellenségei tűnjenek el a hatalomból, utána pedig egyetlen kormány se dönthessen az emberekről nélkülük!
 
A köztársaság jólétet és biztonságot jelent. Egy olyan világot, ahol jogbiztonság és kiszámíthatóság van, és a közösség által összeadott javakat nem a saját zsebpénzeként kezeli egy szűk elit.
 
Az MSZP ezért a köztársaságért dolgozik, ezt a köztársaságot fogjuk felépíteni.
 
MSZP