mszp.hu | Külföld
2021. december 15. 15:54

A KSH és az NFSZ számai is cáfolják Palkovics Imre szavait - meg kell hosszabbítani az álláskeresési járadék időtartamát!

A fideszes politikusoktól nem meglepő, ha arról értekeznek, hogy nincs szükség az álláskeresési járadék időtartamának meghosszabbítására, de egy szakszervezeti vezetőtől igencsak furcsa ezt hallani.

Úgy tűnik, hogy a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke magáévá tette a kormányzati propagandaszöveget, mivel szerinte „egy átlag munkanélküli Magyarországon 2-3 hónap alatt el tud helyezkedni”. Azonban felhívnánk Palkovics Imre figyelmét, hogy a KSH és a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat szerint a munkakeresés átlagos időtartama több mint 9 hónap és 94 ezer munkanélküli pedig legalább egy éve keres állást.

A számok mögött pedig olyan emberek és családok vannak, akik mindössze 3 hónapon keresztül számíthattak az állam segítségére, ami a legrövidebb ideig nyújtott támogatás az Európai Unióban, de világviszonylatban is a sereghajtók között van.

Nem az álláskeresők motivációjával van probléma, hanem az esélyeikkel! Ezért kell a kormányváltást követően egy gondoskodó, esélyteremtő államot létrehozni.

Az MSZP szerint a munkájukat elvesztőknek érdemi segítséget kell nyújtani, ezért támogatja Karácsony Gergely népszavazási kezdeményezését az álláskeresési járadék időtartamának meghosszabbításáról!

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese