mszp.hu | Belföld
2021. szeptember 28. 11:08

A KSH számai is azt bizonyítják, hogy Parragh politikai okokból támadta meg Karácsony Gergely népszavazási kezdeményezését

A KSH legújabb statisztikája is azt bizonyítja, hogy Parragh László politikai megrendelést teljesítve támadta meg Karácsony Gergely népszavazási kezdeményezését az álláskeresési járadék időtartamának meghosszabbításáról. A levitézlett kamarai elnök lépésére nincs más magyarázat, ugyanis a számok azt mutatják, hogy a munkakeresés átlagos időtartama közel 9 hónap, de a munkanélküliek majdnem 35%-a legalább egy éve keres állást. Parraghnak így egy újabb papírja van arról, hogy politikai érdekekből képes elárulni az álláskeresőket.

A Fidesz tíz évvel ezelőtt döntött úgy, hogy a 9 hónapon át járó álláskeresési járadék időtartamát lecsökkenti 3 hónapra, amivel ez lett a legrövidebb ideig nyújtott támogatás az Európai Unióban, de világviszonylatban is a sereghajtók között van. Már akkor elmondta, nemcsak az MSZP, hanem a szakszervezetek és a szakértők is, hogy ennek a döntésnek nagyon súlyos következményei lesznek.

Az MSZP-Párbeszéd szövetség szerint a munkájukat elvesztőknek érdemi segítséget kell nyújtani, ezért támogatja Karácsony Gergely népszavazási kezdeményezését az álláskeresési járadék időtartamának meghosszabbításáról!

Azonban ismerjük a Fideszt, ezért a garanciát ebben az ügyben is a kormányváltás jelenti, ugyanis 2022-ben, a Karácsony-kormány megalakulását követően az álláskeresési járadék időtartamát meghosszabbítjuk 9 hónapra, az összegét pedig megemeljük úgy, hogy az nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese