mszp.hu | Belföld
2021. október 28. 14:51

A KSH számai is azt bizonyítják, hogy szükség van az álláskeresési járadék meghosszabbításáról szóló népszavazásra!

A KSH legújabb statisztikája is azt erősíti meg, hogy szükség van az álláskeresési járadék meghosszabbításáról szóló népszavazásra, mert a Fidesz rengeteg embert az út szélén hagy. A számok ugyanis azt mutatják, hogy a munkakeresés átlagos időtartama közel 9 hónap, de a munkanélküliek több mint 34%-a legalább egy éve keres állást.

A Fidesz tíz évvel ezelőtt döntött úgy, hogy a 9 hónapon át járó álláskeresési járadék időtartamát lecsökkenti 3 hónapra, amivel ez lett a legrövidebb ideig nyújtott támogatás az Európai Unióban, de világviszonylatban is a sereghajtók között van. Már akkor elmondta, nemcsak az MSZP, hanem a szakszervezetek és a szakértők is, hogy ennek a döntésnek nagyon súlyos következményei lesznek.

Az MSZP baloldali pártként úgy gondolja, hogy a munkájukat elvesztőknek érdemi segítséget kell nyújtani, ezért támogatja Karácsony Gergely népszavazási kezdeményezését az álláskeresési járadék időtartamának meghosszabbításáról!

Azonban ismerjük a Fideszt, ezért a 2022-es kormányváltást követően az MSZP jelenti a garanciát a legalább 100 ezer forint összegű és 9 hónapig folyósított álláskeresési járadék bevezetésére.

MSZP