mszp.hu | Belföld
2021. augusztus 13. 13:21

A Kúria mellett immár az Alkotmánybíróságnál is fut az MSZP Balaton-védő kezdeményezése

Nyilvánvalóan Alaptörvényellenes a fideszes „Balaton-törvény” azon passzusa, amely miniszteri rendelettel felülírhatja a 30 méteres partmenti védősáv beépíthetőségét. A magyar emberek tehát joggal várják el, hogy az Alkotmánybíróság ezt haladéktalanul semmisítse meg és óvja meg szabad vizeinket attól, hogy fideszes maffiózók martalékává váljanak.

A kormányváltás után a független bíróságok végre jogállami módon, akadálymentesen működhetnek az összes ügyben, amik a magyar emberek érdekeit védik – erről beszélt Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója csütörtök este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

„Tudjuk, hogy az Alkotmánybíróság politizált testület (…), mégis, a jognak vannak korlátjai. Egy ellenzéki politikusnak az a feladata ebben az ügyben, vagy akár a lehallgatási ügyben, hogy menjen el a falig. Aztán ha a falnál nem lehet tovább menni, akkor kormányváltásra van szükség” – emlékeztetett Molnár. „De én hiszek abban, hogy az utólagos normakontroll meg fogja állni a helyét” – tette hozzá és kifejezte reményét, hogy a visszaélésekre alkalmas jogi kiskapukat a 2018-as, a természeti kincseinket óvó törvényben így végre be lehet majd zárni.

Elmondta 51 aláírásra, vagyis az összes ellenzéki képviselő aláírására szükség volt az AB-beadványhoz, ám ez sikeresen összegyűlt, amit meg is köszönt a műsorban.

„Várjuk a Kúria döntését is, hiszen népszavazási kezdeményezésünk is van! Egy éve nem jutottunk el oda, hogy a Kúria elbírálja azt a fellebbezést, azt a jogorvoslatot, amit a Nemzeti Választási Bizottság 6:5-ös döntésével szemben adtunk be” – hívta fel a figyelmet arra, hogy az MSZP a végső jogérvényesítés érdekében rendszerszerűen végigjárja az összes lehetőséget.

Az MSZP pártigazgatója emlékeztetett, pártja programjában vállalta, hogy jövőre, kormányváltás után, minden vízparti településnek kötelező lesz szabadstrandot is biztosítania a családok számára, amiért cserébe megkapják azt a megfelelő kompenzációt, amit a Fidesz nem biztosít nekik. Ugyanakkor beszámolt róla, az MSZP már ebben az idényben is a saját pénzéből támogatta magyar egészségügyi és szociális dolgozók és családjaik számára a pihenést, hiszen ők az életüket kockáztatták az elmúlt egy évben.

„Többszáz belépőt pénzért megvettünk és ingyenessé tettünk számukra, szépen jelentkeztek is, és meg is kapták ezeket a családi belépőket, elfogytak mind! Nyilván csepp a tengerben, de jó példát mutatunk: van még három hét a nyárból (…), használjuk ki, és tegyük lehetővé legalább az egészségügyi és szociális dolgozóknak is ezt” – hívott fel.