mszp.hu | Belföld
2020. szeptember 08. 20:42

A látogatási és intézményelhagyási tilalom elrendelését megelőzte a kötelező tesztelés a szociális intézményekben?

Reméljük, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos intézkedett valamennyi dolgozó és bentlakó teszteléséről mielőtt elrendelte a látogatási és intézményelhagyási tilalmat a szociális intézményekben. Ha nem így tette, akkor most ismét csak rázárta az ajtót a vírusra, amivel rengeteg embert veszélyeztet.

El kell kerülni a tavaszihoz hasonló tragikus eseteket, ezért az MSZP kérdéssel fordul Müller Cecíliához annak érdekében, hogy kiderüljön elvégezték-e a szükséges teszteket, biztonságban vannak-e az intézmények dolgozói és lakói.

A szakemberek szerint a járvány lassítása érdekében minél több tesztelésre van szükség, ezért az MSZP is azt javasolja, hogy a kormány kezdje meg a megfertőződés szempontjából magas a rizikójú emberek, tehát az egészségügyi dolgozók, a pedagógusok és a szociális szféra dolgozóinak rendszeres állami tesztelését.

Továbbá, mivel az állam olyan protokollt alakított ki, hogy két negatív vírusteszttel lehet a két hét karantént elkerülni, javasoljuk, hogy ezek a tesztek legyenek ingyenesek, mert a magyar családok nem tudják megfizetni a két teszt árát, mint ahogy nem bírják a munkából való két hét kiesés terhét sem.

Az MSZP számára a magyar emberek élete, egészsége és biztonsága a legfontosabb éppen ezért úgy gondoljuk, hogy minden lehetséges eszközzel meg kell akadályozni, hogy a tavaszi tragikus események megismétlődjenek.

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke