A legfontosabbak a gyermekek: adja oda az EU-s támogatásokat az embereknek a kormány!

A legfontosabbak a gyermekek: adja oda az EU-s támogatásokat az embereknek a kormány!
Még midig számos helytelen és ellentmondásos lépése van a kormánynak, beküldik a 9 éveseket az iskolába „nem kötelezően” ahelyett, hogy a temérdek rendelkezésre álló szabadon felhasználható pénzzel segítenék a családokat.

Az MSZP álláspontja továbbra is az, hogy le kell hívni az emberek támogatására szolgáló EU-s forrásokat és odaadni a most út szélén hagyott embereknek, segíteni a talpra állást – mondta el Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese csütörtök este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

„A jelenlegi adatok nem teszik indokolttá, hogy 6-700.000 kis nebulót és a hozzájuk kapcsolódó másfél millió szülőt elkezdjük már most hétfőtől mozgatni” – nyomatékosította Harangozó.

„Mi azt mondtuk az első perctől kezdve, hogy minimum várjunk már még két hetet, a járvány lecsengése és a különösen a pedagógusok beoltottságának hatékonysága miatt is. Most belátták végre – többek között az érintettek között végzett közvéleménykutatás hatására is, az elégedettlenségre –, hogy a korai és teljeskörű iskolanyitás nagyon rossz ötlet volt” – emlékeztetett.

„Ha már az ellentmondásoknál tartunk: leállította ma a kormány a rákszűrőprogramot, ami életekbe kerül, közben Kásler Miklós a másik szájával azt hazudja, hogy a magyar egészségügy meg se rezzent; leállítják a szűréseket, mert nem bírja az egészségügyi rendszer a terhelést, és közben kinyitja az iskolákat. Ennek semmi értelme” – mutatott rá a szocialista politikus.

„Azt mondják, 10 négyzetméterenként csak egy ember lehet az üzletekben, de azért 30 nebuló plusz a tanár legyen egy osztályteremben, nos, ebben sincs logika, ez is mindenképpen káros. Mi egyet kértünk – amit a főváros is meg is csinál, hiszen a gyermek az első –, hogy legalább teszteljék a piciket, teszteljék a tanárokat” – mondta Harangozó.

Reagálva arra, hogy a kormány sokat hivatkozik a szomszédos Ausztriára, mint egyfajta követendő jógyakorlati „mintalaborra”, az MSZP frakcióvezető-helyettese megjegyezte, „Ausztria úgy is lehetne laboratórium, hogy az utóbbi hetekben majdnem tízszer annyian halnak meg Magyarországon, mint Ausztriában. Ha Ausztria a laboratórium, akkor el lehet gondolkodni, hogy mennyi hibát követ el a kormány”.

Elmondta, pártja január végén kérte a kormányt, hogy vizsgálja felül azon döntéseit, amelyek nem biztos, hogy jók, például azt, hogy csak este 7-ig lehetett bevásárolni „nyomorogva” a boltokban és azt is, hogy gondolkodjanak el a teraszok kinyitásán. „Azóta mi „víruspártiak” vagyunk. Akkor a második hullám végén voltunk, napi tucatnyi halálozással, ma meg naponta közel 300-an halnak meg. Az Egyesült Királyság miniszterelnöke például elmondta, hogy nem a vakcina miatt van most nyitás, hanem azért, mert az ország egy szigorú zárást fegyelmezetten végig csinált. Ezt kell elsősorban tenni és oda kell adni a pénzt az embereknek”.

Hangsúlyozta, a főpolgármester is elmondta már, milyen uniós források vannak, a 80%-os bértámogatástól az álláskeresési járadék meghosszabbításáig, ami egy fillérjébe nem kerülne a magyar kormánynak, még se kéri.

Végül kérdésre, a közeledő előválasztás kapcsán, a zuglói helyzetről is beszélt. „Az egy érték, hogy Zugló egy stabil pontja annak, hogy Magyarországon kormányváltás legyen. Itt megosztani az ellenzéket nem tanácsos. Hadházy Ákosnak lehetne találni olyan körzetet, ahol legutóbb is már majdnem nyertünk, és az ő ismertségével, népszerűségével simán lehet hozni, illetve adja magát, hogy akár jöjjön haza Szekszárdra, mérkőzzünk meg az előválasztáson, és a győztest biztos, hogy a másikunk is 100%-ban fogja támogatni”.

Kapcsolódó párttagok