MTI/mszp.hu
2011. október 10. 16:36

A "légvárépítés és nagyotmondás" egy éve Nyíregyházán

"Légvárépítés és nagyotmondás" folyt az elmúlt egy évben Nyíregyházán a fideszes vezetésű önkormányzatnak köszönhetően - jelentette ki Nagy László, az MSZP közgyűlési frakcióvezetője, a város korábbi alpolgármestere a párt helyi szervezetének évértékelő sajtótájékoztatóján hétfőn Nyíregyházán.

A Fidesz a választási kampányában és a ciklus elején azonnali megoldásokat ígért például a csapadékvíz elvezetésének problémájára, a város költségvetési egyensúlyának megteremtésére, illetve a működési költségek megtakarítására, ehhez képest azonban 700 milliós működési hitel felvételére volt szükség ebben az évben - fogalmazott Nagy László. A MSZP frakcióvezetője bírált és légvárnak nevezett több, az önkormányzat által elindított projektet, így a Sóstó fejlesztését, valamint a turisztikai vonzerő növelését és a szezon kitolását.

Ehelyett elbocsátásokról, ismerősök, barátok, rokonok fontos pozícióba helyezéséről, politikailag lojális emberek kinevezéséről szóltak a hírek. Az önkormányzat következetlen döntések sorozatát hozta meg, az új struktúrában "szétkente" a felelősségi rendszert, és csorbította a képviselő-testület döntési jogkörét - sorolta a szocialista politikus. Nagy László szerint az önkormányzat vezetése hátat fordított a bérből élőknek, a pedagógusoknak, a sportot és a kultúrát szerető nyíregyháziaknak.

A fiskális szemléletnek az oktatás látta kárát, mivel az intézményrendszert "ötletszerű átgondolatlansággal" szervezte át az önkormányzat - tette hozzá a frakcióvezető.