mszp.hu | Belföld | letelepedési kötvény
2017. január 12. 15:12

A letelepedési kötvények megszüntetése nem elég: minden forinttal el kell számolni, a pofátlan haszonra 75 százalékos különadót kell kivetni!

A letelepedési kötvények megszüntetése nem hozza helyre a fideszes korrupció által okozott károkat. Az MSZP ezért ragaszkodik ahhoz, amit még 2016 szeptemberében benyújtott törvényjavaslatában a letelepedési kötvények eltörlésén kívül kezdeményezett:

1. Valamennyi kötvényforgalmazó cég vezetője számoljon el az Országgyűlés Gazdasági bizottsága előtt, hány milliárd forintot kaszáltak Rogán Antal törvényének köszönhetően!

2. A bizottság továbbítsa az elszámoltatás eredményét ellenőrzésre az adóhivatalnak, amely 30 napon belül tájékoztassa a bizottságot az általuk lefolytatott vizsgálat eredményéről!

3. Ha az érintett cégekről kiderül, hogy offshore módon működve nem fizettek adót, a letelepedési kötvényből származó pofátlanul magas haszon 75 százalékát különadóként fizessék be a magyar államkasszába!

Az MSZP szerint a letelepedési kötvénynek nevezett kormányzati korrupciót nem szabad elhallgatni, az urizáló fideszes elitnek minden forinttal el kell számolnia!

MSZP

Bővebb információ: Harangozó Tamás országgyűlési képviselő

Kapcsolódó párttagok