mszp.hu | Belföld | honvédelem | Honvédelem
2015. december 20. 13:08

A létszámot növeljék, ne a terheket!

Vargha Tamás tegnapi nyilatkozatával akaratán kívül is elismerte, hogy azonnali és körültekintő cselekvésre van szükség a Honvédség működésével kapcsolatban.

Szerinte "nagyon elfáradt mindenki, aki a szolgálatteljesítésben részt vett". Ez is igazolja, hogy a mára 5500 fős létszámhiány megoldása nem a jelenlegi állomány további extrém túlterhelésével, hanem a létszám feltöltésének azonnali megkezdésével valósítható meg.

Szerinte "egy hónap alatt több mint kétezer fő jelentkezett" önkéntes szolgálatra a migránsválság hatására. Ez is igazolja, hogy a jelentkezők intenzívebb szűrésére van szükség, hiszen nem kerülhetnek olyanok az önkéntes tartalékos állományba sem, akiket nem a haza szeretete, hanem az idegengyűlölet vezérel.

Elvárjuk, hogy a kormány végre kezelje felelősen a honvédelem ügyét!

Azonnal kezdjen hozzá a Honvédség létszámának feltöltéséhez és biztosítsa az ehhez szükséges forrásokat!

Erősítse meg az önkéntes tartalékos rendszerbe jelentkezők szűrését, hogy véletlenül se kerülhessenek bomlasztó szándékú személyek a haderő közelébe!

Ne halogassa tovább az elavult technikai eszközök modernizációját!

A rendszeres győzelmi jelentések helyett biztosítson több forrást a működésre és haladéktalanul kezdje meg a haderőreformot!

Ahelyett, hogy a kormány önmaga okoz biztonsági kockázatot propagandájával, így a 25. órában kezdjen végre felelős honvédelmi politika megvalósításába!

Demeter Márta
országgyűlési képviselő