mszp.hu | Belföld
2024. március 08. 14:26

A lokálpatrióta Lukoczki Károly a 17. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt

A lokálpatrióta Lukoczki Károly a 17. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt
Lukoczki Károlyt ízig-vérig lokálpatrióta, a közösségért, a kerületért tenni akaró személynek írta le valamennyi, a jelölt bemutatkozó sajtótájékoztatóján megszólaló politikus.
Az MSZP, a DK, a Párbeszéd és az LMP támogatásával indul a polgármesteri székért a június 9-én megrendezésre kerülő önkormányzati választásokon Lukoczki Károly, az MSZP önkormányzati képviselője. Ezt pénteken a rákosmenti városháza előtt tartott sajtótájékoztatón jelentette be Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója, Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd-Zöldek politikusa,Gy. Németh Erzsébet, a DK alelnöke, valamint Lukoczki Károly.
 
Molnár Zsolt elmondta, Lukoczki Károly egy kitűnő jelölt, ezt jelzi az is, hogy több ellenzéki párt és civil szervezet támogatja őt,és remélhetőleg a rákosmenti lakosok is mellette fognak állni június 9-én. A kerület többet érdemel, mint amit jelenleg kap, a változást pedig Lukoczki Károly tudja elhozni. Az MSZP mindent meg fog tenni azért, hogy jelenlegi önkormányzati képviselője legyen a városrész polgármestere a júniusi választásokat követően.
 
Az MSZP pártigazgatóját követően Gy. Németh Erzsébet mondott beszédet. A DK alelnöke elmondta, majd’ 40 éve lakik a 17. kerületben, ugyanennyi ideje ismeri Lukoczki Károlyt, így jószívvel támogatja az egész Demokratikus Koalíció a szocialista politikust. Személye ugyanis garancia arra, hogy azok a fejlesztések és források, melyek megilletik a kerületet, megérkezzenek és megvalósuljanak. Lukoczki Károly harcos politikusként mindent meg fog tenni a fejlődésért, nem úgy, mint jelenleg a fideszes vezetés. Az MSZP politikusa az emberek jólétéért és a helyi fejlesztésekért fog dolgozni.
 
Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd-Zöldek politikusa kiemelte, Lukoczki Károly előbb volt lokálpatrióta és dolgozott civil szervezeteken keresztül a kerület fejlődéséért, mint volt képviselő, így biztosra vehető, hogy a későbbiekben is a helyeikért, az itt élőkért fog dolgozni. A 17. kerület rendkívül sokszínű, éppen ezért számos feladat van, mellyel jobbá lehet tenni az itteni életet, Lukoczki Károly pedig valóban tenni fog ezért polgármesterként.
 
Végezetül Lukoczki Károly is felszólalt, köszönetét fejezte ki az őt támogató pártok felé, mint mondta, nagyon nagy megtiszteltetés az ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltjének lenni. Nőnap alkalmából elmondta, fontos volna a hölgyek helyzetét rendezni, elismerést, rendezett fizetéseket és szabadnapokat érdemelnek, valamint kiemelt figyelmet a gyermeknevelés tekintetében. Elmondta, a 17. kerület rendkívül nagy, Budapest legnagyobbja, ennek megfelelően kell vele bánni. Vannak parkok, lakótelepek és kertesházi övezetek, ezekre mind-mind külön figyelmet kell szentelni. Kiemelte, hatalmas probléma a beérkező külvárosi forgalom, ezt mindenképp szabályozni kell. 
 
A 17. kerület élére olyan ember kell, aki felemeli a hangját, ma pedig nem ilyen személyek vezetik a városrészt. „Én az az ember leszek, aki fel fogja emelni a hangját, azért, hogy a 17. kerület megkapja azokat a forrásokat, amire szüksége van” – mondta Lukoczki Károly, végezetül pedig külön megköszönte a civileknek, hiszen sokat tesznek a kerületért és mindig lehet rájuk számítani.

Kapcsolódó párttagok