mszp.hu | Belföld
2020. augusztus 25. 12:47

A luxusjachtokon nyaraló fideszes politikusok kivéreztetik a szociális üdültetést

A luxusjachtokon nyaraló fideszes politikusok kivéreztetik a szociális üdültetést
A Fidesz kivérezteti a szociális üdültetést, amivel rengeteg embert megfoszt a megfizethető árú nyaralás utolsó lehetőségétől is, miközben több százmilliárd forintot osztogat szállodafejlesztésre a saját haverjainak.

A nyugdíjasok és a fogyatékkal élők már csak kívülről nézhetik, hogyan szépülnek a hotelek, mert a luxusjachtokon álomnyaralásukat töltő urizáló fideszes politikusok megüzenték nekik, hogy ők oda már nem mehetnek többet.

A kormány politikai értékrendjébe a szociális védőháló nem fér bele. Éppen ezért megnehezíti mind a támogatásra szorulók, mind a segíteni akarók sorsát.

Az otthonápolás és a házi segítségnyújtás, az idősek, vagy éppen a betegek gondozása hatalmas erőfeszítéseket követelnek a szociális ágazat dolgozóitól, a kormány azonban továbbra sem hajlandó megbecsülni a munkájukat. Lassan már senki sem akarja ezt a hivatást választani a megalázóan alacsony bérek miatt. A KSH szerint nettó 130 ezer forint az átlagkereset az ágazatban, a Fidesz pedig ennek tudatában is képes őket kizárni az egyszeri 500 ezer forintos pluszjuttatásból, ami a járvány ideje alatt végzett áldozatos munkájuk elismeréseként megilletné őket is.

A Fidesz hátat fordít mindenkinek, akinek a szociális ágazathoz van köze, legyen szó az idősekről, a fogyatékkal élőkről vagy a segítséget nyújtó dolgozókról, éppen ezért van szükség kormány- és korszakváltásra!

Az MSZP szerint a nyugdíjasok és a fogyatékkal élők támogatásait nem csökkenteni, hanem minden lehetséges módon növelni kell! Emellett pedig elkerülhetetlen a szociális ágazat dolgozóinak bérrendezése, hiszen az, hogy a rendszer eddig még nem omlott össze, egyedül az ő kitartó és áldozatos munkájuknak köszönhető, de senki sem tudhatja, hogy meddig lesznek képesek kitartani ilyen körülmények között.

Az MSZP éppen ezért továbbra is támogatja a szakszervezetek törekvéseit és elvárja a kormánytól az érdekvédők követeléseinek megfelelően, hogy legkésőbb november 12-ig, a szociális munka napjáig fizesse ki az ágazat dolgozóinak az egyszeri pluszjuttatást!

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke