mszp.hu | Belföld | luxuskamara közlemény KKV
2014. május 21. 16:12

A luxuskamara helyett a kisvállalkozásokat kellene támogatni!

Ha kötelezővé teszik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarai tagságot a kis- és középvállalkozások számára, újabb cégbedőlési hullámot indítanak el.

Két évvel ezelőtt a gazdasági miniszternek kérdést tettem fel arról, hogy mire fogják fordítani a kamarák a kötelező regisztrációs díjat. A miniszter azt mondta, hogy szolgáltatásokat fognak nyújtani a vállalkozások számára, tanácsot fognak adni gazdasági-, pénzügyi-, adózási-, hitelhez jutási kérdésekben, segítséget fognak nyújtani üzleti partnerek felkeresésében és pályázatok nyomon követésében.

Ezekből az ígéretekből nem lett semmi, sőt a kamara 2012-es költségvetéséből kiderül, hogy a szervezet a saját magára fordította a vállalkozóktól beérkező összeget. Felháborító, hogy amikor rekordszámú becsődölt cég van, a kamara Budapest egyik legdrágább irodaházába költözik!

Felszólítjuk a kormányt, hogy ne sanyargassa a kötelező kamarai tagsággal a kis- és középvállalkozásokat csak azért, mert a kamarának luxuskörülményekre, meg utazgatásokra van szüksége! A kormány törölje el a kötelező regisztrációt is, mert többet árt vele, mint használ!

Tóth Csaba,
a Gazdasági bizottság alelnöke